2011/02/17

Zérus

Mond ez a szó valakinek valamit?

Nekem két héttel ezelőttig csak simán a nullát jelentette. Aztán kiderült, hogy a T-éknek van ilyen nevű csomagjuk. Természetesen a honlapjukon nem találtam róla semmit...



Mivel egyéb okok miatt a lakásunkban két telefonvonal működik (kellett az itthoni irodához, a betárcsázós nethez, a házi kisközponthoz), kellett valami egyszerűsítésen gondolkodni.  A második vonalra szükség volt, de az előfizetési díjat - bármennyire is a legalacsonyabb - sokalltuk. Itt jött a képbe a Té. Ezzel a Zérus díjcsomaggal az egyik vonalra (aminek a számát mindenki ismeri, de mi a másikat használjuk) nem kell fizetnünk semmit. Nincs havi előfizetési díj. Ha véletlenül használnánk, viszonylag brutál percdíjai vannak, illetve ki tudja. Egy vonalas hívás 50 forint, ami max. 60 percig tarthat. Így ingyé van egy vonalunk, amin bárki elérhet bennünket. (Más is írt már róla dicshimnuszt.)


Anyósomnak (aki a testvéreivel rengeteget beszél vonalason) egy Hoppá csomagra újítottunk be. Ő egy beépített nagymama, egy házban (külön lakás) vagyunk. Van nálunk egy hordozható drótnélküli telefon az ő vonalához, így bármikor tudunk vezetékest hívni róla ingyé, sőt az összes valódi 30-ast is. Mivel a szűk családban mindenki mobilon is Té, itt is spórolunk egy csomót. Gyerek megcsörget, visszahívom. Ha dolgozom, és itthon fennforgás van könnyen és ingyen elérhetnek. 

Eddig havi kábé -2500.

Azonkívül Té-ék beszálltak az áram- és gázszolgáltatásba is, aholis olcsóbban kínálják az energiát, főleg ha aranyosak (vagy platinások) vagyunk náluk.

Ezen még gondolkodunk, de amennyi a gáz meg villanyszámlánk, lehet hogy a beígért -8% (és -5%) megérné a cécót...  gyors kalkuláció: majd' 50.000 lenne egy évre a spór. Ha és amennyiben igazságot állítanak.

Asszem rágom még a zuram fülét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése